Področna koda Jaluit AtollMesto ali regija:Jaluit Atoll

Področna koda:

5451     (+692 5451)

Država:

Marshallovi otoki

Kalkulator telefonskih številk

Področna koda Jaluit Atoll, Marshallovi otoki


Območna koda mesta Jaluit Atoll je 5451. Pri izmišljeni telefonski številki 6048084 in območni kodi 5451, morate vnesti številko 5451 6048084. In Jaluit Atoll se nahaja v Marshallovi otoki.

Predpona v obliki območne kode telefonsko številko naročnika dodeli določeni lokaciji. Poleg območne kode obstajajo tudi druge vrste predpon: mednarodne klicne kode, predpone ponudnikov mobilnih storitev in predpone za različne storitve. Te se v različne namene združijo. Pri klicih iz ene države v drugo, v primerih, kjer prejemnik klica uporablja fiksno omrežje, se predpona države združi z območno kodo in številko naročnika. Pri izmišljeni telefonski številki 6048084, območni kodi 5451 (Jaluit Atoll) in klicni kodi 00692, morate vnesti številko 00692 5451 6048084. V primeru klica na mobilno napravo, se območna koda združi s predpono ponudnika mobilnih storitev in številko naročnika. Pri klicih naročniku v isti državi ni potrebno vnesti klicne kode. V primeru klicev znotraj države z enega fiksnega omrežja v drugega, v večini držav prav tako ni potrebno vnesti klicne kode, če imata oba naročnika enako območno kodo. Posebej v državah, kjer lahko naročniki obdržijo telefonsko številko tudi potem, ko se preselijo na drugo lokacijo ali v drugo mesto, je potrebno seveda vnesti območno kodo – v tem primeru 5451.

Tako predpona države kot predpona v obliki območne kode pred dejansko predpono vsebujeta eno ali več številk. Te številke telefonsko centralo obvestijo, da naslednje številke predstavljajo območno kodo ali klicno kodo in ne dejanske telefonske številke. V primeru območnih kod je ta številka običajno ničla. V primeru klicnih kod zahodnoevropske države in večina držav v Afriki, Južni Ameriki in na Srednjem vzhodu upoštevajo priporočilo Mednarodne telekomunikacijske zveze in uporabljajo dve ničli. Vendar pa nekatere države ne upoštevajo tega priporočila: države, ki uporabljajo severnoameriški sistem dodeljevanja številk, na primer uporabljajo 011, Japonska pa uporablja 010.

Storitve, do katerih dostopate prek predpon za storitve, lahko povzročijo stroške telekomunikacijskih podjetij, kot tudi podjetij, ki nudijo te storitve. Številna dvomljiva podjetja posledično nudijo storitve, ki niso prav uporabne toda povzročijo visoke stroške. Te storitve poskušajo klicatelje za še večji dobiček čim dlje obdržati na liniji. Nadzorni organi redno ukrepajo proti takšnim ponudnikom, na kar pa se ne gre zanesti. Poleg posebnih številk, ki jih je mogoče prepoznati glede na njihove predpone, obstajajo tudi številke za hitre klice. Najbolj znani sta številki za pomoč v sili, in sicer 112 v Evropi ter 911 v Severni Ameriki. Ti številki je mogoče uporabljati po vsej državi brez uporabe predpon, torej brez klicne kode +692 (00692) ali območne kode 5451 (Jaluit Atoll).

Splošno pravilo je, da se telefonska številka klicatelja prenese prejemniku klica in prikaže na zaslonu. Kljub temu, da je mogoče prikriti lastno telefonsko številko, kar je smiselno v okviru varstva podatkov, ne smete biti presenečeni, če oseba, katero kličete, ne sprejme klica. Mnogi želijo vedeti, kdo jih kliče in ne sprejemajo anonimnih klicev.

Če ste zunaj Marshallovi otoki in želite poklicati osebo v Jaluit Atoll, poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Marshallovi otoki je +692 (00692), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Jaluit Atoll, morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +692 5451. V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 6048084, območni kodi 5451 (Jaluit Atoll) in klicni kodi 00692, morate vnesti številko 00692 5451 6048084.