Mednarodna klicna koda Marshallovi otoki

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:

Kličite iz

vDržava:Marshallovi otoki

Mednarodna klicna koda:

+692

00692

Lokalni čas:

1:57

Domena najvišje ravni:

mh

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '02429 1772429' s mednarodno klicno kodo postane '+692 2429 1772429'.


Področne kode za Marshallovi otoki...

Klicna koda Marshallovi otoki (Mednarodna predklicna)


Mednarodna klicna koda za državo Marshallovi otoki je +692 (00692). Če ste zunaj Marshallovi otoki in želite poklicati osebo v Ebeye, Kwajalein Atoll, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna koda, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna koda za Marshallovi otoki je +692 (00692), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Ebeye, Kwajalein Atoll, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +692 235. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 7772429, pozivni številki / območni kodi 235 in Mednarodna klicna koda +692, morate vnesti številko +692 235 7772429.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +692 235, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Ebeye, Kwajalein Atoll, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00692 235. Pri izmišljeni telefonski številki 7772429, pozivni številki / območni kodi 235 in Mednarodna klicna koda 00692 (Marshallovi otoki), morate vnesti številko 00692 235 7772429.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna koda +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna koda – v tem primeru +692 (00692, Marshallovi otoki) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Marshallovi otoki