Mednarodna klicna koda Marshallovi otoki

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:

Kličite iz

vDržava:Marshallovi otoki

Mednarodna klicna koda:

+692

00692


Lokalni čas:


22:36

Domena najvišje ravni:

mh

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '01469 1271469' s mednarodno klicno kodo postane '+692 1469 1271469'.


Področne kode za Marshallovi otoki...

Mednarodna klicna koda Marshallovi otoki


Klicna koda za državo Marshallovi otoki je +692 (00692). Če ste zunaj Marshallovi otoki in želite poklicati osebo v Entire Majuro Atoll, , poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Marshallovi otoki je +692 (00692), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Entire Majuro Atoll, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +692 455. V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 8271469, območni kodi 455 in klicni kodi +692, morate vnesti številko +692 455 8271469.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +692 455, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Entire Majuro Atoll, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00692 455. Pri izmišljeni telefonski številki 8271469, območni kodi 455 in klicni kodi 00692 (Marshallovi otoki), morate vnesti številko 00692 455 8271469.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s klicno kodo +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno klicno kodo – v tem primeru +692 (00692, Marshallovi otoki) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Marshallovi otoki