Področna koda 227 / +238227Področna koda 227 / +238227 (Zelenortski otoki)


Predpona 227 je območna koda za Ribeira das Patas (Lajedos / Alto Mira). In Ribeira das Patas (Lajedos / Alto Mira) se nahaja v Zelenortski otoki. Če ste zunaj Zelenortski otoki in želite poklicati osebo v Ribeira das Patas (Lajedos / Alto Mira), poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Zelenortski otoki je +238, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Ribeira das Patas (Lajedos / Alto Mira), morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +238 227.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +238 227, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Ribeira das Patas (Lajedos / Alto Mira), lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00238 227.
Kalkulator telefonskih številk