Mednarodna klicna koda Zelenortski otoki

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:

Kličite iz

vDržava:Zelenortski otoki

Mednarodna klicna koda:

+238

00238


Lokalni čas:


12:05

Domena najvišje ravni:

cv

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '09549 1159549' s mednarodno klicno kodo postane '+238 9549 1159549'.


Področne kode za Zelenortski otoki...

Mednarodna klicna koda Zelenortski otoki


Klicna koda za državo Zelenortski otoki je +238 (00238). Če ste zunaj Zelenortski otoki in želite poklicati osebo v Porto Novo, , poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Zelenortski otoki je +238 (00238), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Porto Novo, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +238 222. V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 7159549, območni kodi 222 in klicni kodi +238, morate vnesti številko +238 222 7159549.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +238 222, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Porto Novo, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00238 222. Pri izmišljeni telefonski številki 7159549, območni kodi 222 in klicni kodi 00238 (Zelenortski otoki), morate vnesti številko 00238 222 7159549.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s klicno kodo +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno klicno kodo – v tem primeru +238 (00238, Zelenortski otoki) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Zelenortski otoki