Mednarodna klicna koda Združeno kraljestvo Velike Britanije

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:

Kličite iz

vDržava:Združeno kraljestvo Velike Britanije

Mednarodna klicna koda:

+44

0044

Lokalni čas:

14:49

Domena najvišje ravni:

uk

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '02096 1262096' s mednarodno klicno kodo postane '+44 2096 1262096'.


Področne kode za Združeno kraljestvo Velike Britanije...

Klicna koda Združeno kraljestvo Velike Britanije (Mednarodna predklicna)


Mednarodna klicna koda za državo Združeno kraljestvo Velike Britanije je +44 (0044). Če ste zunaj Združeno kraljestvo Velike Britanije in želite poklicati osebo v Bracknell, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna koda, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna koda za Združeno kraljestvo Velike Britanije je +44 (0044), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Bracknell, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +44 1344. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 8262096, pozivni številki / območni kodi 01344 in Mednarodna klicna koda +44, morate vnesti številko +44 1344 8262096.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +44 1344, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Bracknell, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0044 1344. Pri izmišljeni telefonski številki 8262096, pozivni številki / območni kodi 01344 in Mednarodna klicna koda 0044 (Združeno kraljestvo Velike Britanije), morate vnesti številko 0044 1344 8262096.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna koda +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna koda – v tem primeru +44 (0044, Združeno kraljestvo Velike Britanije) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Združeno kraljestvo Velike Britanije