Mednarodna klicna koda Kosovo

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:Država:Kosovo

Mednarodna klicna koda:

+383

00383

Lokalni čas:

20:38

Domena najvišje ravni:

rs

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '05600 1715600' s mednarodno klicno kodo postane '+383 5600 1715600'.


Področne kode za Kosovo...

Klicna koda Kosovo (Mednarodna predklicna)


Mednarodna klicna koda za državo Kosovo je +383 (00383). Če ste zunaj Kosovo in želite poklicati osebo v Sremska Mitrovica, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna koda, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna koda za Kosovo je +383 (00383), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Sremska Mitrovica, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +383 22. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 2715600, pozivni številki / območni kodi 22 in Mednarodna klicna koda +383, morate vnesti številko +383 22 2715600.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +383 22, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Sremska Mitrovica, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00383 22. Pri izmišljeni telefonski številki 2715600, pozivni številki / območni kodi 22 in Mednarodna klicna koda 00383 (Kosovo), morate vnesti številko 00383 22 2715600.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna koda +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna koda – v tem primeru +383 (00383, Kosovo) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Kosovo