Mednarodna klicna koda Češka

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:Država:Češka

Mednarodna klicna koda:

+420

00420

Lokalni čas:

21:51

Domena najvišje ravni:

cz

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prve ničle območne številke tukaj NE smete izpustiti. Tako številka '06564 1376564' s mednarodno klicno kodo postane '+420.06564 1376564'.


Področne kode za Češka...

Klicna koda Češka (Mednarodna predklicna)


Mednarodna klicna koda za državo Češka je +420 (00420). Če ste zunaj Češka in želite poklicati osebo v Central Bohemian, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna koda, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna koda za Češka je +420 (00420), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Central Bohemian, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +420 32. Pri izmišljeni telefonski številki 9376564, pozivni številki / območni kodi 32 in Mednarodna klicna koda +420, morate vnesti številko +420 32 9376564.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +420 32, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Central Bohemian, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00420 32. Pri izmišljeni telefonski številki 9376564, pozivni številki / območni kodi 32 in Mednarodna klicna koda 00420 (Češka), morate vnesti številko 00420 32 9376564.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna koda +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna koda – v tem primeru +420 (00420, Češka) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Češka