Mednarodna klicna koda Avstrija

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:Država:Avstrija

Mednarodna klicna koda:

+43

0043

Lokalni čas:

05:31

Domena najvišje ravni:

at

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '01981 1301981' s mednarodno klicno kodo postane '+43 1981 1301981'.


Področne kode za Avstrija...

Klicna koda Avstrija (Mednarodna predklicna)


Mednarodna klicna koda za državo Avstrija je +43 (0043). Če ste zunaj Avstrija in želite poklicati osebo v Puchenstuben, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna koda, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna koda za Avstrija je +43 (0043), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Puchenstuben, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +43 2726. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 5301981, pozivni številki / območni kodi 2726 in Mednarodna klicna koda +43, morate vnesti številko +43 2726 5301981.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +43 2726, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Puchenstuben, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0043 2726. Pri izmišljeni telefonski številki 5301981, pozivni številki / območni kodi 2726 in Mednarodna klicna koda 0043 (Avstrija), morate vnesti številko 0043 2726 5301981.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna koda +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna koda – v tem primeru +43 (0043, Avstrija) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Avstrija