Področna koda 782 / +1782Področna koda 782 / +1782 (Kanada)


Predpona 782 je območna koda za Nova Scotia and Prince Edward Island. In Nova Scotia and Prince Edward Island se nahaja v Kanada. Če ste zunaj Kanada in želite poklicati osebo v Nova Scotia and Prince Edward Island, poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Kanada je +1, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Nova Scotia and Prince Edward Island, morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +1 782.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +1 782, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Nova Scotia and Prince Edward Island, lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 001 782.
Kalkulator telefonskih številk