Področna koda 7 / +477Področna koda 7 / +477 (Norveška)


Predpona 7 je območna koda za Møre og Romsdal, Trøndelag (Trondheim). In Møre og Romsdal, Trøndelag (Trondheim) se nahaja v Norveška. Če ste zunaj Norveška in želite poklicati osebo v Møre og Romsdal, Trøndelag (Trondheim), poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Norveška je +47, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Møre og Romsdal, Trøndelag (Trondheim), morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +47 7.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +47 7, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Møre og Romsdal, Trøndelag (Trondheim), lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0047 7.
Kalkulator telefonskih številk