Področna koda 5 / +575Področna koda 5 / +575 (Kolumbija)


Predpona 5 je območna koda za Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre. In Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre se nahaja v Kolumbija. Če ste zunaj Kolumbija in želite poklicati osebo v Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre, poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Kolumbija je +57, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre, morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +57 5.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +57 5, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre, lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0057 5.
Kalkulator telefonskih številk