Področna koda 32 / +4132Področna koda 32 / +4132 (Švica)


Predpona 32 je območna koda za Biel/Bienne, Neuchâtel, Solothurn, Jura. In Biel/Bienne, Neuchâtel, Solothurn, Jura se nahaja v Švica. Če ste zunaj Švica in želite poklicati osebo v Biel/Bienne, Neuchâtel, Solothurn, Jura, poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Švica je +41, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Biel/Bienne, Neuchâtel, Solothurn, Jura, morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +41 32.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +41 32, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Biel/Bienne, Neuchâtel, Solothurn, Jura, lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0041 32.
Kalkulator telefonskih številk