Področna koda 061 / +3261Področna koda 061 / +3261 (Belgija)


Predpona 061 je območna koda za Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny. In Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny se nahaja v Belgija. Če ste zunaj Belgija in želite poklicati osebo v Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny, poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Belgija je +32, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny, morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +3261.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +3261, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Bastogne (Bastenaken), Libramont-Chevigny, lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 003261.
Kalkulator telefonskih številk