Področna koda 056 / +3256Področna koda 056 / +3256 (Belgija)


Predpona 056 je območna koda za Kortrijk (Courtrai), Comines-Warneton (Komen-Waasten), Mouscron (Moeskroen). In Kortrijk (Courtrai), Comines-Warneton (Komen-Waasten), Mouscron (Moeskroen) se nahaja v Belgija. Če ste zunaj Belgija in želite poklicati osebo v Kortrijk (Courtrai), Comines-Warneton (Komen-Waasten), Mouscron (Moeskroen), poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Belgija je +32, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Kortrijk (Courtrai), Comines-Warneton (Komen-Waasten), Mouscron (Moeskroen), morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +3256.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +3256, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Kortrijk (Courtrai), Comines-Warneton (Komen-Waasten), Mouscron (Moeskroen), lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 003256.
Kalkulator telefonskih številk