Področna koda 0330 / +64330Področna koda 0330 / +64330 (Nova Zelandija)


Predpona 0330 je območna koda za Ashburton, Akaroa, Chatham Islands. In Ashburton, Akaroa, Chatham Islands se nahaja v Nova Zelandija. Če ste zunaj Nova Zelandija in želite poklicati osebo v Ashburton, Akaroa, Chatham Islands, poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Nova Zelandija je +64, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Ashburton, Akaroa, Chatham Islands, morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +64330.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +64330, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Ashburton, Akaroa, Chatham Islands, lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0064330.
Kalkulator telefonskih številk