Področna koda 013 / +35813Področna koda 013 / +35813 (Finska)


Predpona 013 je območna koda za North Karelia (Pohjois-Karjala / Norra Karelen). In North Karelia (Pohjois-Karjala / Norra Karelen) se nahaja v Finska. Če ste zunaj Finska in želite poklicati osebo v North Karelia (Pohjois-Karjala / Norra Karelen), poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Finska je +358, zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v North Karelia (Pohjois-Karjala / Norra Karelen), morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +35813.

V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami.

Kot alternativo +35813, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v North Karelia (Pohjois-Karjala / Norra Karelen), lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0035813.
Kalkulator telefonskih številk