Mednarodna klicna številka Sao Tome in Principe

Vnesite ime države ali mednarodno klicno številko:



Država:Sao Tome in Principe

Mednarodna klicna številka:

+239

00239

Lokalni čas:

10:16

Domena najvišje ravni:

st

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '08624 1308624' s mednarodno klicno kodo postane '+239 8624 1308624'.


Področne kode za Sao Tome in Principe...

Mednarodna klicna številka Sao Tome in Principe


Mednarodna klicna številka za državo Sao Tome in Principe je +239 (00239). Če ste zunaj Sao Tome in Principe in želite poklicati osebo v Água Grande, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna številka, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna številka za Sao Tome in Principe je +239 (00239), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Água Grande, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +239 2224. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 5308624, pozivni številki / območni kodi 2224 in Mednarodna klicna številka +239, morate vnesti številko +239 2224 5308624.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +239 2224, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Água Grande, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00239 2224. Pri izmišljeni telefonski številki 5308624, pozivni številki / območni kodi 2224 in Mednarodna klicna številka 00239 (Sao Tome in Principe), morate vnesti številko 00239 2224 5308624.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna številka +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna številka – v tem primeru +239 (00239, Sao Tome in Principe) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.





Klicna koda Sao Tome in Principe (Mednarodna predklicna)