Mednarodna klicna številka Madagaskar

Vnesite ime države ali mednarodno klicno številko:

Kličite iz

vDržava:Madagaskar

Mednarodna klicna številka:

+261

00261

Lokalni čas:

11:55

Domena najvišje ravni:

mg

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '03949 1443949' s mednarodno klicno kodo postane '+261 3949 1443949'.


Področne kode za Madagaskar...

Mednarodna klicna številka Madagaskar


Mednarodna klicna številka za državo Madagaskar je +261 (00261). Če ste zunaj Madagaskar in želite poklicati osebo v Mid-West Madagascar, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna številka, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna številka za Madagaskar je +261 (00261), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Mid-West Madagascar, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +261 48. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 4443949, pozivni številki / območni kodi 48 in Mednarodna klicna številka +261, morate vnesti številko +261 48 4443949.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +261 48, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Mid-West Madagascar, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00261 48. Pri izmišljeni telefonski številki 4443949, pozivni številki / območni kodi 48 in Mednarodna klicna številka 00261 (Madagaskar), morate vnesti številko 00261 48 4443949.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna številka +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna številka – v tem primeru +261 (00261, Madagaskar) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Klicna koda Madagaskar (Mednarodna predklicna)