Mednarodna klicna številka Kolumbija

Vnesite ime države ali mednarodno klicno številko:Država:Kolumbija

Mednarodna klicna številka:

+57

0057

Lokalni čas:

18:27

Domena najvišje ravni:

co

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '07725 1997725' s mednarodno klicno kodo postane '+57 7725 1997725'.


Področne kode za Kolumbija...

Mednarodna klicna številka Kolumbija


Mednarodna klicna številka za državo Kolumbija je +57 (0057). Če ste zunaj Kolumbija in želite poklicati osebo v Caldas, Risaralda, Quindío, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna številka, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna številka za Kolumbija je +57 (0057), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Caldas, Risaralda, Quindío, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +57 6. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 9997725, pozivni številki / območni kodi 6 in Mednarodna klicna številka +57, morate vnesti številko +57 6 9997725.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +57 6, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Caldas, Risaralda, Quindío, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0057 6. Pri izmišljeni telefonski številki 9997725, pozivni številki / območni kodi 6 in Mednarodna klicna številka 0057 (Kolumbija), morate vnesti številko 0057 6 9997725.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna številka +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna številka – v tem primeru +57 (0057, Kolumbija) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Klicna koda Kolumbija (Mednarodna predklicna)