Mednarodna klicna koda Turkmenistan

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:Država:Turkmenistan

Mednarodna klicna koda:

+993

00993

Lokalni čas:

11:14

Domena najvišje ravni:

tm

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '06725 1786725' s mednarodno klicno kodo postane '+993 6725 1786725'.


Področne kode za Turkmenistan...

Klicna koda Turkmenistan (Mednarodna predklicna)


Mednarodna klicna koda za državo Turkmenistan je +993 (00993). Če ste zunaj Turkmenistan in želite poklicati osebo v Gowurdak, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna koda, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna koda za Turkmenistan je +993 (00993), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Gowurdak, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +993 431. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 6786725, pozivni številki / območni kodi 431 in Mednarodna klicna koda +993, morate vnesti številko +993 431 6786725.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +993 431, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Gowurdak, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00993 431. Pri izmišljeni telefonski številki 6786725, pozivni številki / območni kodi 431 in Mednarodna klicna koda 00993 (Turkmenistan), morate vnesti številko 00993 431 6786725.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna koda +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna koda – v tem primeru +993 (00993, Turkmenistan) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Turkmenistan