Mednarodna klicna koda Gvineja Bissau

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:

Kličite iz

vDržava:Gvineja Bissau

Mednarodna klicna koda:

+245

00245


Lokalni čas:


1:00

Domena najvišje ravni:

gw

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '09909 1999909' s mednarodno klicno kodo postane '+245 9909 1999909'.


Področne kode za Gvineja Bissau...

Mednarodna klicna koda Gvineja Bissau


Klicna koda za državo Gvineja Bissau je +245 (00245). Če ste zunaj Gvineja Bissau in želite poklicati osebo v Bissau, , poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Gvineja Bissau je +245 (00245), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Bissau, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +245 21. V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 9999909, območni kodi 21 in klicni kodi +245, morate vnesti številko +245 21 9999909.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +245 21, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Bissau, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00245 21. Pri izmišljeni telefonski številki 9999909, območni kodi 21 in klicni kodi 00245 (Gvineja Bissau), morate vnesti številko 00245 21 9999909.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s klicno kodo +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno klicno kodo – v tem primeru +245 (00245, Gvineja Bissau) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Gvineja Bissau