Mednarodna klicna koda Gruzija

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:Država:Gruzija

Mednarodna klicna koda:

+995

00995

Lokalni čas:

16:35

Domena najvišje ravni:

ge

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '09909 1999909' s mednarodno klicno kodo postane '+995 9909 1999909'.


Področne kode za Gruzija...

Klicna koda Gruzija (Mednarodna predklicna)


Mednarodna klicna koda za državo Gruzija je +995 (00995). Če ste zunaj Gruzija in želite poklicati osebo v Gudauta, , poleg področne kode potrebujete tudi Mednarodna klicna koda, ki jo želite poklicati. Mednarodna klicna koda za Gruzija je +995 (00995), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Gudauta, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +995 444. V tem primeru je ničla pred pozivno številko / območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 9999909, pozivni številki / območni kodi 444 in Mednarodna klicna koda +995, morate vnesti številko +995 444 9999909.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +995 444, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Gudauta, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00995 444. Pri izmišljeni telefonski številki 9999909, pozivni številki / območni kodi 444 in Mednarodna klicna koda 00995 (Gruzija), morate vnesti številko 00995 444 9999909.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s Mednarodna klicna koda +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno Mednarodna klicna koda – v tem primeru +995 (00995, Gruzija) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Gruzija