Mednarodna klicna koda Francija

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:

Kličite iz

vDržava:Francija

Mednarodna klicna koda:

+33

0033


Lokalni čas:


3:08

Domena najvišje ravni:

fr

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '01381 1641381' s mednarodno klicno kodo postane '+33 1381 1641381'.


Področne kode za Francija...

Mednarodna klicna koda Francija


Klicna koda za državo Francija je +33 (0033). Če ste zunaj Francija in želite poklicati osebo v Northwest France, , poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Francija je +33 (0033), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Northwest France, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +33 2. V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 8641381, območni kodi 02 in klicni kodi +33, morate vnesti številko +33 2 8641381.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +33 2, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Northwest France, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 0033 2. Pri izmišljeni telefonski številki 8641381, območni kodi 02 in klicni kodi 0033 (Francija), morate vnesti številko 0033 2 8641381.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s klicno kodo +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno klicno kodo – v tem primeru +33 (0033, Francija) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Francija