Mednarodna klicna koda Bosna in Hercegovina

Vnesite ime države ali mednarodno klicno kodo:

Kličite iz

vDržava:Bosna in Hercegovina

Mednarodna klicna koda:

+387

00387


Lokalni čas:


13:37

Domena najvišje ravni:

ba

Kalkulator telefonskih številk


Opomba:
Prvo ničlo območne številke je treba tukaj izpustiti. Tako številka '09549 1159549' s mednarodno klicno kodo postane '+387 9549 1159549'.


Področne kode za Bosna in Hercegovina...

Mednarodna klicna koda Bosna in Hercegovina


Klicna koda za državo Bosna in Hercegovina je +387 (00387). Če ste zunaj Bosna in Hercegovina in želite poklicati osebo v Banja Luka, , poleg področne kode potrebujete tudi kodo države, ki jo želite poklicati. Koda države za Bosna in Hercegovina je +387 (00387), zato, če ste v Slovenija in želite poklicati osebo v Banja Luka, , morate pred telefonsko številko te osebe vtipkati številko +387 51. V tem primeru je ničla pred območno kodo izpuščena. Pri izmišljeni telefonski številki 7159549, območni kodi 051 in klicni kodi +387, morate vnesti številko +387 51 7159549.

Znak plus na začetku telefonske številke se običajno lahko uporabi v tej obliki. Vendar se bolj pogosto znak plus zamenja z zaporedjem številk, ki telefonsko omrežje opozorijo, da želite poklicati telefonsko številko v drugi državi. ITU priporoča uporabo 00, ki se prav tako uporablja v številnih državah, vključno z vsemi evropskimi državami. Kot alternativo +387 51, ki jo morate postaviti pred telefonsko številko osebe v Banja Luka, , lahko, da bi jo poklicali iz Slovenija, uporabite tudi 00387 51. Pri izmišljeni telefonski številki 7159549, območni kodi 051 in klicni kodi 00387 (Bosna in Hercegovina), morate vnesti številko 00387 51 7159549.

Tudi ob klicih iz tujine lahko številka klicatelja skriva storitev, za katero ponudnik storitev zaračuna dodatne stroške. Takšni klici pogosto izvirajo iz Afrike – torej klici s klicno kodo +2xx – z namenom prepričati klicano osebo, da vrne klic. Povratni klic na takšno številko pogosto povzroči visoke stroške za naročnika, sredstva pa se prenesejo podjetju, ki je opravilo klic za vabo. Dlje kot traja povratni klic, višji bodo stroški. Zato morate biti pri vračanju nepričakovanih klicev iz tujine zelo previdni. Naročniki pogosto poznajo predpone dragih številk za storitve v svojih lastnih državah, teh storitev pa običajno ni mogoče prepoznati v tujih telefonskih številkah.

Če naročnik prejme klic na mobilno številko, ni pomembno, v kateri državi se mobilna naprava nahaja. Če gre za mednarodni klic in če je potrebno klicno kodo – v tem primeru +387 (00387, Bosna in Hercegovina) – posebej določiti, je odvisno izključno od dejstva, če klicana mobilna naprava uporablja ponudnika mobilnih storitev iz iste države kot klicatelj. Lokacija mobilne naprave ni pomembna. Vendar lahko v določenih primerih lokacija igra pomembno vlogo pri določanju stroškov klica. Takoj, ko mobilna naprava opravi klic v tuje mobilno omrežje, nastanejo stroški gostovanja. Te stroške utrpi lastnik zadevne naprave, ne glede na to, če gre za klicatelja ali prejemnika klica. Stroški gostovanja so bili v Evropski uniji večinoma ukinjeni, zato pri uporabi mobilne naprave v drugi evropski državi ne boste utrpeli dodatnih stroškov. Zunaj Evropske unije pa to pogosto privede do visokega doplačila. Stroški gostovanja so še posebej visoki na letalih in ladjah, ki so opremljeni z mobilnim omrežjem. Zaradi tega vam svetujemo, da se vnaprej seznanite s stroški gostovanja, ko ste v tujini, ali se odločite za varno možnost in napravo med potovanjem pustite v letalskem načinu.

Mednarodna klicna številka Bosna in Hercegovina